.

Dit weekend hing ik met dat prachtige weer voor het eerst mijn nieuwe hangmat op. De perfecte plek om te dagdromen. Ik kan mezelf eindeloos verliezen in nadenken over alle plannen die ik heb. Dingen die ik wil doen, voornemens die ik heb, hoe ik dingen graag zou willen hebben. Aan dromen en plannen geen gebrek. Het in actie komen is wat ik soms moeilijk vind. Omdat ik zoveel dingen wil en niet kan kiezen. En omdat ik de lat zo hoog leg dat de moed me al bij voorbaat in de schoenen zakt. Dus lijkt het soms of ik het lekker veilig bij dagdromen houd.

Maar toch heeft dat dagdromen voor mij een functie, los van het plezier wat ik eraan beleef. Soms duurt het even, maar uiteindelijk maak ik mijn dromen waar. Lang, lang, lang geleden begon ik te dromen om lekker rustig tussen het groen te wonen. In een pand wat we helemaal naar ons eigen zin konden indelen, waar vanuit huis gewerkt kan worden en waar een aparte ruimte is voor gasten. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar toen ik een tijdje geleden mijn wensenlijstje van 9 jaar geleden erbij pakte, bleek dat ons huidige huis alles heeft waar ik toen van droomde. Hoezo, heeft dromen geen zin?

Nu droom ik alweer heel lang om qua werk een andere kant op te gaan. Ik deed ooit al eens een opleiding interieurstyling en maakte een carrièrestap op een totaal ander pad. Toen die niet uitpakte zoals ik hoopte, ging ik weer mijn oude pad op. Maar ik ga het nog een keer proberen. Dat zal wederom wellicht tijd kosten en tussenstappen nodig hebben, maar het gaat me lukken. De eerste stappen broedde ik al een tijdje geleden uit en dit weekend kwam ik in actie: ik schreef me in voor een opleiding grafische vormgeving. Dit is een wens die ik al jaren heb omdat ik lang niet altijd kan maken wat ik wil. Tijd om het te leren dus! En wie weet waar dit me weer gaat brengen. In ieder geval gaat het inspiratie geven en dat is al belangrijk genoeg.

 

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *