.

De gymzaal was, samen met het uitzicht aan de achterkant en de enorme ramen, de reden dat we verliefd werden op de school. Waar in de gang en in de lokalen niet veel was wat we konden gebruiken om de schoolsfeer te bewaren, bood de gymzaal mogelijkheden te over. Er lag een knalgroene gymvloer en er hingen ringen, touwen en een wandrek. Hoe leuk is dat om in je huis te verwerken! Eerder schreef ik al dat we eerst het idee hadden om van de gymzaal de centrale woonruimte te maken. Van dat plan zijn we inmiddels afgestapt. Nu komt er een grote speelruimte voor onze zoon en een tweede ‘woonkamer’ voor ons waar we ons lekker terug kunnen trekken om plaatjes te luisteren en naar buiten te kijken.

De gymzaal is echter ook wel een van de hoofdpijndossiers van onze verbouwing. We wilden beneden graag een enorme leefruimte creëren waarin we kunnen koken, eten, tv kijken, muziek luisteren, spelen en werken. Hiervoor hebben we de muur tussen twee lokalen weggebroken en de muur tussen een lokaal een de gymzaal. Zo is een open ruimte ontstaan van meer dan 200 vierkante meter. De halfopen gang neemt hier nog wel wat meters van in beslag, maar dan blijft er nog flink wat ruimte over. De gymzaal alleen is al bijna 100 vierkante meter. Om te zorgen dat het niet een grote kille ruimte wordt hebben we de ruimte in zones ingedeeld. Vanwege de hoogte in de gymzaal (6,80) hebben we er in de gymzaal voor gekozen om de ‘woonkamerzone’ daar vorm te geven in de vorm van een houten ‘doos’ die vrij staat in de ruimte. Aan een kant is de doos open zodat je in de doos kunt zitten en over de weilanden kunt uitkijken. Zo zit je in de enorme ruimte toch geborgen. Ook de andere helft van de gymzaal wordt daardoor meer behapbaar.

Nu ontbreekt de houten doos helaas nog steeds. Het is een van de belangrijkste grote klussen die nog gedaan moet worden voordat we er beneden in kunnen trekken en deze klus is onderdeel van een flink en lastig oplosbaar conflict met onze aannemer, dus we zitten al tijden in een patstelling tot er een juridische oplossing komt. Hopelijk kunnen we snel weer door en eindelijk van de gymzaal gaan genieten zoals, het idee was.

Vooral naar het genieten van het uitzicht kijk ik uit!

Hieronder neem ik jullie mee in de veranderingen die er in de gymzaal hebben plaatsgevonden. Enjoy!

De eerste nachten in de school sliepen we in de gymzaal totdat een aantal andere ruimtes klaar waren voor voorlopig gebruik.

 

De gymzaal is ook erg geschikt voor kinderfeestjes

 

In deze hoek hebben de grootste veranderingen plaatsgevonden. De muur links is grotendeels gesloopt en in de achtergevel is een groot raam geplaatst. De groene vloer is ook gesneuveld omdat we geïsoleerd hebben en vloerverwarming hebben geplaatst

 

de echte chaos

 

Hier is de muur eruit en worden de wanden afgewerkt

 

Het raam in de achtergevel

 

Een ding dat stabiel is gebleven is dat de touwen zijn blijven hangen en hopelijk wordt het klimrek ook snel weer opgehangen

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *